All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jun 28, 2021 4:07 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 09, 2020 10:50 pm
Posts: 8
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?


Top
   
PostPosted: Wed Jul 07, 2021 12:33 am 

Joined: Thu May 14, 2020 6:59 pm
Posts: 79
Quote:
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?
Forget about asio, pipe it though using breakaway pipeline

_________________
https://acbroadcasting.business.blog/


Top
   
PostPosted: Wed Jul 14, 2021 8:19 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 09, 2020 10:50 pm
Posts: 8
Quote:
Quote:
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?
Forget about asio, pipe it though using breakaway pipeline
and how to configure it correctly for two outputs?
do you have funny pictures?


Top
   
PostPosted: Wed Jul 14, 2021 8:48 pm 

Joined: Thu May 14, 2020 6:59 pm
Posts: 79
Quote:
Quote:
Quote:
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?
Forget about asio, pipe it though using breakaway pipeline
and how to configure it correctly for two outputs?
do you have funny pictures?
For two outputs I'm not sure exactly. You would have to run Stereo tool in another instance. I'd suggest going to the news part of forum and checking the latest post 9.70 Beta if there's anything like that.

_________________
https://acbroadcasting.business.blog/


Top
   
PostPosted: Thu Jul 15, 2021 7:42 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3785
Quote:
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?
Don't use asio4all, you don't need to, especially you say you use 200ms buffer. Use Juli@'s Asio for FM, and use MME or even better KS for Realtek output. Be sure to use Sync, see wich one will do better for you, input or normal output, probably normal, and set it to ON, not auto. Track for few minutes how buffer is adjusting, should be always around center.
Juli@ output will always be good with it's asio, so no worries there.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Thu Jul 22, 2021 3:11 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 10321
This is caused by Asio4All, it combines both sound cards into what looks like a single sound card, BUT they still all have their own (hardware) clocks which run at different speeds. So there's no way this can work. Aside from that, what Bojcha said.


Top
   
PostPosted: Tue Jul 27, 2021 12:32 am 

Joined: Thu Apr 21, 2011 1:52 pm
Posts: 76
Quote:
Quote:
Quote:
Hello.
I have identified a problem on a separate server. Completely chaotic in time during the broadcast, quiet clicks may appear at first, then they increase in volume and turn into distortions.
The system is assembled by core i7 4 cores,
ESI JULI sound card (FM output) and ALC887 (normal output).
this works via ASIO for All. ASIO buffer is 512, CPU is 4096, output audio buffers are 200 ms.
the version of the Stereo tool is 9.4. What can it be?
Forget about asio, pipe it though using breakaway pipeline
and how to configure it correctly for two outputs?
do you have funny pictures?

I don't understand why you don't use the native asio drivers of julia, I still use it after 7 years on the "pc reserve" (for some years I switched to marian on the main pc), both to make Fm and normal output, which I then take directly from the driver o MME O WASAPI from your encoder for streaming.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited