All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Fri Apr 19, 2013 10:38 am 

Joined: Sat May 05, 2012 5:12 pm
Posts: 11
How do I fix it ?


Dennis Skoglund
RadioHLR


Top
   
PostPosted: Fri Apr 19, 2013 1:46 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9990
Have you tried enabling 'Synchronize to output sound card' (something like that) in the input sound card settings of Stereo Tool?

If not, I don't have much experience with VAC, but others do... So they might have something more useful to say.


Top
   
PostPosted: Fri Apr 19, 2013 1:52 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3535
More info needed, like.. what vac version, system cpu, OS, configuration .. etc..


Top
   
PostPosted: Fri Apr 19, 2013 3:54 pm 

Joined: Sat May 05, 2012 5:12 pm
Posts: 11
Version 4.12, Windows7 on a Exi Server whit Intel I 3, and 25 gb ram


Top
   
PostPosted: Fri Apr 19, 2013 4:48 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3535
I will guess that you are not planing to use ST for FM.. but for streaming ...

Open VAC panel and:
- Fix VAC sample rate (SR) to 44100 - 44100 Hz
- Fix VAC bit depth (BPS) 16 - 16 bit
- NC 1..2
- All cables "Stream fmt limit" to "cable range"
- Turn off, channel mixing, PortCls and watermark
- Max Inst 20 - MS per int 1
- Worker threads 2 or 4 (depend on multi and hyper threading of your CPU)
- Prio 31

Also..
- Check CPU usage if U/O flows still occures
- Make sure that 'realtime' is ON is ST


Top
   
PostPosted: Mon Apr 22, 2013 3:17 pm 

Joined: Sat May 05, 2012 5:12 pm
Posts: 11
excuse my late reply, I have attached a picture http://www.radiohlr.dk/wp/wp-content/up ... 04/vac.png. I still have the problem. My CPU load is 62%


Top
   
PostPosted: Mon Apr 22, 2013 8:12 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3535
- NC 1..2
- Max Inst 20 - MS per int 1


Top
   
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 4:01 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 14, 2010 5:26 am
Posts: 51
Location: Upper Elbownia
Quote:
Have you tried enabling 'Synchronize to output sound card' (something like that) in the input sound card settings of Stereo Tool?
Thanks for mentioning this! I would notice that sound would slowly vary over time with high freq's decreasing and weird phasing. I thought it was due to memory leaks of Edcast encoder. I'd reboot it and sound would improve.

After putting a check mark in "synchronize to sound card", sounds stays constant with no strange variations over time on my VAC implementation.

Thanks so much!


Top
   
PostPosted: Wed Feb 12, 2014 12:25 am 
User avatar

Joined: Tue Dec 14, 2010 5:26 am
Posts: 51
Location: Upper Elbownia
I recently upgraded to the latest VAC. If "Ms per int" is set to 1, I get too much stuttering and clicking. I have to set it to 10 or 15 for non-skipping sound.

With Stereotool, what does CPU usage "Realtime" mean, as compared to the other two settings?


Top
   
PostPosted: Wed Feb 12, 2014 2:30 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9990
"Realtime" is the Windows (task manager) priority "Realtime". It's not really realtime though because Windows isn't a realtime os.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited