All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous 14 5 6 7 817 Next
Author Message
PostPosted: Sun Jul 11, 2021 10:09 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3785
Quote:
BETA020 is availalbe, with among others a new PortAudio version which fixes some bugs that were found since they released version 19.7 2 months ago. I don't have any problems with any version so I don't know if this improves anything for anyone, I did get one reply from someone who downloaded BETA019 that it worked better with ALSA on Linux.
Buffers kinda work nice now, i still have same problem with MME, it does not start from center of buffer, but everything else seems fine.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Thu Jul 15, 2021 11:43 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3785
2nd PC i just can't make KS to work with Realtek (ALC887), straight Realtek input and Realtek output for FM. It seems input is problem, constantly stutters. Wasapi and MME are always OK..
Don't know what else to try, i really want to use KS.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Fri Jul 16, 2021 9:25 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 10321
Quote:
2nd PC i just can't make KS to work with Realtek (ALC887), straight Realtek input and Realtek output for FM. It seems input is problem, constantly stutters. Wasapi and MME are always OK..
Don't know what else to try, i really want to use KS.
Did it work on this pc in older versions? (9.63 or before)?


Top
   
PostPosted: Fri Jul 16, 2021 11:29 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3785
Quote:
Quote:
2nd PC i just can't make KS to work with Realtek (ALC887), straight Realtek input and Realtek output for FM. It seems input is problem, constantly stutters. Wasapi and MME are always OK..
Don't know what else to try, i really want to use KS.
Did it work on this pc in older versions? (9.63 or before)?
Tried first 9.70, same, now im on 9.71b20. One of PCs are still here with me, it soon need to go to transmitter site. On 1st one i just set MME and it works since then, This one here works fully normal with wasapi. But as i said i expect KS to work best, a hair smaller impact on cpu AND with smallest possible latency.
Thing is i quickly instaled BreakawayOne since there is KS there too. And it works, no stuttering, BUT it has bigger latency then what i can make with ST and wasapi. Latency was actually almost 1 sec. And with ST and wasapi i can make it around 150ms with room for error.

Will test 9.53 now...
Wasapi is so bad in 9.53, KS even worse only MME is fine. And only input makes problems.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Sat Jul 17, 2021 4:34 am 
User avatar

Joined: Wed Nov 08, 2017 3:16 pm
Posts: 138
Quote:
Quote:
Quote:
2nd PC i just can't make KS to work with Realtek (ALC887), straight Realtek input and Realtek output for FM. It seems input is problem, constantly stutters. Wasapi and MME are always OK..
Don't know what else to try, i really want to use KS.
Did it work on this pc in older versions? (9.63 or before)?
Tried first 9.70, same, now im on 9.71b20. One of PCs are still here with me, it soon need to go to transmitter site. On 1st one i just set MME and it works since then, This one here works fully normal with wasapi. But as i said i expect KS to work best, a hair smaller impact on cpu AND with smallest possible latency.
Thing is i quickly instaled BreakawayOne since there is KS there too. And it works, no stuttering, BUT it has bigger latency then what i can make with ST and wasapi. Latency was actually almost 1 sec. And with ST and wasapi i can make it around 150ms with room for error.

Will test 9.53 now...
Wasapi is so bad in 9.53, KS even worse only MME is fine. And only input makes problems.
having the lowest latency seems to dependent on the computer hardware, operating system and type of sound cards you use.
on this PC, i can attain latency of 30mS using WASPI but not 30mS with KS.


Top
   
PostPosted: Sat Jul 17, 2021 7:22 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3785
Question about input, why when input2 is ON, no matter what Asio or no Asio 48kHz,, 192.. buffer on input1 will start to overfill after some time?
https://i.imgur.com/wivmKwZ.png

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Sat Jul 17, 2021 8:54 pm 

Joined: Wed Apr 03, 2013 10:20 pm
Posts: 56
Maybe it blew past me and has been fixed, but in 9.70, input #2, where does the url for vls stream go (as a backup) ?
Just can't find it...maybe I'm slow but hey hehe I'm norwegian :)

Finaly got a new old win machine to play with...running 10 pro and has alot of juice. So no more Mac demos here.

Have a nice summer, stay healty and dry.

MrDonT


Attachments:
Screen Shot 2021-07-17 at 8.47.23 PM.png
Screen Shot 2021-07-17 at 8.47.23 PM.png [ 23.39 KiB | Viewed 571 times ]
Top
   
PostPosted: Sat Jul 17, 2021 9:57 pm 

Joined: Wed Jun 03, 2015 7:03 pm
Posts: 143
Quote:
Maybe it blew past me and has been fixed, but in 9.70, input #2, where does the url for vls stream go (as a backup) ?
Just can't find it...maybe I'm slow but hey hehe I'm norwegian :)

Finaly got a new old win machine to play with...running 10 pro and has alot of juice. So no more Mac demos here.

Have a nice summer, stay healty and dry.

MrDonT
If it could be used the input 2 with a stream as backup would be a very convenient feature... at last for me.

_________________
https://fmfeeling.com


Top
   
PostPosted: Sun Jul 18, 2021 3:21 pm 

Joined: Fri Nov 23, 2012 4:34 pm
Posts: 190
Quote:
Beta 020 - I noticed a strange GUI issue when clicking on certain items in Multiband 2 (from Release up until Behavior)?
Still seeing something strange in Beta 025 (Standalone 32 bit). Multiband 2 --> Release until Detection?


Top
   
PostPosted: Wed Jul 21, 2021 1:33 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 10321
BETA028 posted

This new beta has an experimental, low bitrate version for MicroMPX (which requires a premium license). Note that while the normal MicroMPX is basically equal to transmitting a full uncompressed stream for all relevant metrics, this is probably not completely true for MicroMPX+. But, it can reach much lower bitrates (192 kbit instead of 320), with only a slight reduction in some metrics. Which makes it much more suitable for use on (often expensive) 4G/5G networks and satellite.

Let us know if you want to test this.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous 14 5 6 7 817 Next

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited