All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 220 posts ]  Go to page Previous 118 19 20 21 22
Author Message
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Thu Jan 06, 2022 11:10 pm 

Joined: Wed Apr 11, 2018 4:52 pm
Posts: 17
Really like the overall sound of your v2.02 11 LUFS, but I want to modify the speed of the raise gain of the AGC. It's way too fast for long remixes with not much happening in the intro.
Like Pépé Bradock - Deep Burnt, for example.

Whats the best way of doing that?

Secondly, Is the "Bass Effects/True Bass/Compatibility/Legacy Level Calculation (Bad)" - ON on purpose?


Thanks a LOT for your work. It sure makes mine a lot easier! 8-)


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Fri Jan 07, 2022 2:40 am 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3952
Quote:
Really like the overall sound of your v2.02 11 LUFS, but I want to modify the speed of the raise gain of the AGC. It's way too fast for long remixes with not much happening in the intro.
Like Pépé Bradock - Deep Burnt, for example.
Whats the best way of doing that?

Secondly, Is the "Bass Effects/True Bass/Compatibility/Legacy Level Calculation (Bad)" - ON on purpose?

Thanks a LOT for your work. It sure makes mine a lot easier! 8-)
1. AGC > Bands > Band 1+2 UpSpeed. Also, AGC > Bands > General> "Up push strength.." to 0.0x
2. Yes, Legacy should be ON, was lazy to check that filter when new change was implemented.

_________________
control point


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Sat Jan 08, 2022 12:34 am 

Joined: Wed Apr 11, 2018 4:52 pm
Posts: 17
Quote:
Quote:
Really like the overall sound of your v2.02 11 LUFS, but I want to modify the speed of the raise gain of the AGC. It's way too fast for long remixes with not much happening in the intro.
Like Pépé Bradock - Deep Burnt, for example.
Whats the best way of doing that?

Secondly, Is the "Bass Effects/True Bass/Compatibility/Legacy Level Calculation (Bad)" - ON on purpose?

Thanks a LOT for your work. It sure makes mine a lot easier! 8-)
1. AGC > Bands > Band 1+2 UpSpeed. Also, AGC > Bands > General> "Up push strength.." to 0.0x
2. Yes, Legacy should be ON, was lazy to check that filter when new change was implemented.
Works perfectly!
Now I can see the levels rising but not hear it, because it's slowly fading into harder limiting.
I set the "Up Push..." to x0.0 and the "upspeed..." to 0.5dB/sec/6. Also lowered the drive in mb1 to +3 (was +9) for a more shaping than limiting sound.
Thanks again! :)


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Sun Jan 16, 2022 2:34 pm 

Joined: Mon Dec 27, 2021 9:45 pm
Posts: 5
Hi Bojcha!
Some short questions about your preset using for Streaming only (no FM). :) to make it easy I upload a few imagies:) All is about the best audio quality for a not so experienced user like me:)
1.
I found this setting: Clipping (in the FM transmittter) active. Shall this be ON or shall I turn it of
For stream only! I hear it affekt my sound when I switched beteende om/off.
2.
Is this the right option for best output of your preset for stream only)?
3.
Does this setting do something with your present (stream only)?
4.
Is speech detection something to activate or not? Have not found so much info about this setting:)
5.
Limiting&clipping option ”Prepair for lossy compression”. Otimize option is off but per-emphasized is on. I shall not turn the 1st option ON?:)
And the last thing: the Repair tools dequantizer, Delossifer and dehummer is off.with a full register license shall I use them in your opinion? Something important to think about then?

Very much thanks for your hard work:)


Attachments:
File comment: Question 3
984F6491-C1A8-4FA0-9E18-C7D59AF07F2D.jpeg
984F6491-C1A8-4FA0-9E18-C7D59AF07F2D.jpeg [ 89.11 KiB | Viewed 2201 times ]
File comment: Question 2
B973092B-6579-4AF2-BA3A-72642C7168E9.jpeg
B973092B-6579-4AF2-BA3A-72642C7168E9.jpeg [ 82.89 KiB | Viewed 2201 times ]
File comment: Question 1
F804874C-2D86-4114-809F-D6F4421AEF7B.jpeg
F804874C-2D86-4114-809F-D6F4421AEF7B.jpeg [ 78.5 KiB | Viewed 2201 times ]
Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Sun Jan 16, 2022 3:27 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3952
Clipping need to be ON so Limiter can work.
Every settings is on place for streaming. There is reason why some settings are not ON (streaming related)
Preset does not use speech detection since i don't know how and what it's doing. I check it once and i didnt saw single one reason to use it.
For final loudness level you are free to set is as whatever you like. Best way to do it is to adjust Output level in MB1. Or simply rising or lowering Clipper level.

_________________
control point


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Tue Feb 08, 2022 6:51 pm 

Joined: Mon Dec 27, 2021 9:45 pm
Posts: 5
Hi!
I want to Ask a quick question regarding those ”Old Presets” you find in Stereo Tool. For example you have created one called Unweil.
Are those ”bad” to use because they are old And maybe not updated to newer versions? Or still ”ok” to use in your opinion? I was recommended using this preset:)


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Tue Feb 08, 2022 7:05 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3952
Quote:
Hi!
I want to Ask a quick question regarding those ”Old Presets” you find in Stereo Tool. For example you have created one called Unweil.
Are those ”bad” to use because they are old And maybe not updated to newer versions? Or still ”ok” to use in your opinion? I was recommended using this preset:)
Simple, if you like it then use it. Those are maded in moment with capabilities of StereoTool at time.

_________________
control point


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Thu Mar 24, 2022 4:24 pm 

Joined: Thu Mar 24, 2022 2:27 pm
Posts: 1
Hello, I congratulate bojcha for this preset, I use it on my radio with MPX output, the best sound, I have surpassed the 44 FM stations in my city.

FC


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Mon May 16, 2022 9:30 pm 

Joined: Tue Apr 23, 2019 6:02 pm
Posts: 3
Hello Boycha. I tried the preset and I really like the sound. On many of the presets I've tried, the most common problems are that they are too bright or too strong. My license stereo tool type is Basic + Declipper + Advanced Dynamics + Delossifier. The radio only goes as a stream. It doesn't go over FM. I have the latest 9.90 Stereo tool. I chose web / dab / hd and Studio one preset. That voice comes to me as if something was not bought for this preset. Is it up to date or do I need to buy something else? Best regards.


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD / FM
PostPosted: Tue May 17, 2022 7:16 am 

Joined: Wed Jun 03, 2015 7:03 pm
Posts: 180
There is a bug in v.9.90 with some Bojcha’s presets (StudioOne and Hello Nine). When you load it the FM Transmitter is ON. You need to disabled it in the I/O section (FM Transmitter must be disabled).

_________________
https://fmfeeling.com


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 220 posts ]  Go to page Previous 118 19 20 21 22

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited