All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stand alone stereo tool
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 1:47 pm 

Joined: Tue Feb 27, 2018 1:43 pm
Posts: 2
Hello all , we have set up Playit on out playout PC and have a dedicated PC for stereo tool. We have a Trace Alpha card in the stereo tool pc. How do i connect the playout to the stereo tool is it a simple Out to in Jack on the sound cards. How do i then broadcast to the transmitter from stereo tool PC thanks in advance


Top
   
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 3:37 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 15, 2015 12:22 pm
Posts: 143
Hi,

First you need to get the audio from the playout PC to the Stereo Tool PC. This can be an analogue cable from the output of the playout PC to the input of the processing PC. It could also be digital (audio over IP). Keep in mind that bad cables or cheap sound cards (like onboard sound chips) may cause hums or other types of distortion that then end up in your signal.

On the processing PC FM MPX is generated, which you need to get to your transmitter. Where is the transmitter located and where is your processing PC? If they are close to each other (i.e. the same building), you can use an audio cable directly from the trace alpha to the transmitter. Make sure that the trace alpha is set to 192kHz sampling rate.

_________________
Software Engineer @ Thimeo Audio Technology B.V.


Top
   
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 5:58 pm 

Joined: Tue Feb 27, 2018 1:43 pm
Posts: 2
Would this be the same if im using a mixer please

Quote:
Hi,

First you need to get the audio from the playout PC to the Stereo Tool PC. This can be an analogue cable from the output of the playout PC to the input of the processing PC. It could also be digital (audio over IP). Keep in mind that bad cables or cheap sound cards (like onboard sound chips) may cause hums or other types of distortion that then end up in your signal.

On the processing PC FM MPX is generated, which you need to get to your transmitter. Where is the transmitter located and where is your processing PC? If they are close to each other (i.e. the same building), you can use an audio cable directly from the trace alpha to the transmitter. Make sure that the trace alpha is set to 192kHz sampling rate.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 28, 2018 11:08 am 
User avatar

Joined: Tue Sep 15, 2015 12:22 pm
Posts: 143
As long as the signal gets into the processing PC. There can be a mixer in between of course.

_________________
Software Engineer @ Thimeo Audio Technology B.V.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited