Stereo Tool

Feedback, questions, settings and more...
      Home         Download         Donate         Register         Forums         Help   
It is currently Sun May 27, 2018 1:18 am

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 9:53 pm 

Joined: Sat Feb 06, 2016 9:27 pm
Posts: 5
hello i have a marian trace alpha and windows 10, runs for 10 minutes then the audio cuts of and i get a blue warning screen windows reboot and everything works again for about 15 minutes, i have the driver version 3.0.8.9
my processor is a intel q8300 with a dell motherboard

the blue screen says stopcode: nmi hardware failure


Top
   
PostPosted: Mon Mar 26, 2018 6:06 am 

Joined: Mon Mar 26, 2018 5:49 am
Posts: 8
This is a classic driver fault symptom. At the risk of pointing out the obvious:

1) Have you double check this procedure: http://www.marian.de/files/trace_alpha/win/readme.htm ?

2) Has a Windows update replaced the driver with a Microsoft generic driver? Check under the legacy control panel, device manager, sound, then click you card and check the driver to see if it is the one you loaded. If driver is generic you will need to reload the Marian driver then use the Group Policy editor to stop Windows replacing the Marian driver in future.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited