All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 10:10 pm 
User avatar

Joined: Sat Aug 31, 2019 9:44 pm
Posts: 8
Location: VA USA
If the goal of Auto EQ is to apply an EQ setting to different sounding tracks, that's understandable.
I'm just wondering if Auto EQ will do anything if I set all the bands to flat. Does it try to make tracks sound like some ideal EQ setting or does it use each track as the EQ baseline?


Top
   
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 11:14 am 
User avatar

Joined: Tue Sep 15, 2015 12:22 pm
Posts: 257
You normally set up Auto EQ by playing a reference track and making sure it does nothing to that track (i.e. the meters are all in the middle). Then all other songs you play will be adjusted to match the ratio of the frequency bands of the reference track.

_________________
Software Engineer @ Thimeo Audio Technology B.V.


Top
   
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 2:54 pm 
User avatar

Joined: Sat Aug 31, 2019 9:44 pm
Posts: 8
Location: VA USA
Thank you! I've tested out a few songs, but not knowing the intended use, I was using it incorrectly.
I really like this tool so far.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited