All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 30, 2018 12:12 am 
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2018 11:35 pm
Posts: 4
Sinds een paar weken ben ik bezig met Stereotool en ik loop tegen een vervelend probleem aan.
De software wordt/wil ik gaan gebruiken met MPX uit en op diverse computers (i5/i7 etc..) en met diverse soundkaarten (Juli@ PCI en Juli@ PCIe en Emu 0204) hebben wij dezelfde problemen, we hebben het geprobeerd op Windows7/8.1 en Windows10 allen 64bit.
Telkens als we hier denken als de sound goed is dan begint het geluid te vervormen na een paar minuten!
Als de buffer voor de input ook maar iets verzet wordt dan trekt hij hem er langzaam bij en dan is het weer goed, daarna begint het geluid weer na een paar minuten te vervormen.
We zijn hier met 3 mensen mee bezig geweest en hebben er meer dan 40 uur ingestoken om het goed te krijgen en het is het net niet.
Als hvz dit leest dan zal die wel denken dan doen ze toch iets verkeerd, maar ik ben bang dat het wel aan stereotool ligt omdat er meerdere dit probleem hebben.
Als er iemand een oplossing weet dan horen wij dat graag.

Mvg, Herbert

_________________
https://geheimezender.com


Top
   
PostPosted: Sun Dec 30, 2018 3:21 am 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3386
Slow CPU or..
- Check all sample rates in windows. Control Panel > Audio.. Playback/Recording. For MPX Output soundcard set both to 192.
- Try to use ASIO
- Go to ST input section, Synchronize to output - ON, both numbers under should be around 1.0000 after some time.
- Try to use Win7. It's more stable than 10.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Fri Jan 04, 2019 9:39 pm 
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2018 11:35 pm
Posts: 4
Quote:
Slow CPU or..
- Check all sample rates in windows. Control Panel > Audio.. Playback/Recording. For MPX Output soundcard set both to 192.
- Try to use ASIO
- Go to ST input section, Synchronize to output - ON, both numbers under should be around 1.0000 after some time.
- Try to use Win7. It's more stable than 10.
When you not can read Dutch then don't answer with shit!
Sorry Bojcha geeft antwoorden die ik genoemd hebt in mijn eerste post.

_________________
https://geheimezender.com


Top
   
PostPosted: Fri Jan 04, 2019 10:28 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3386
I hope you never solve problem. You just dont deserve. Find other hobby in life.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Fri Jan 04, 2019 11:35 pm 
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2018 11:35 pm
Posts: 4
Ik vraag hier fatsoenlijk wat in het Nederlands en ik krijg antwoorden wat ik moet doen wat ik al gedaan heb en ook nog in het Engels.
Omdat ik niet zo goed Engels kan heb ik het shit genoemd, dit betekend toch onzin?
En het antwoord hierboven slaat helemaal nergens op, Bojcha mag zich diep schamen!
We zitten hier toch in het Nederlandstalig Forum? dus graag alleen Nederlandse reacties zodat we het netjes kunnen houden.

_________________
https://geheimezender.com


Top
   
PostPosted: Sat Jan 05, 2019 1:32 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9672
Ik lees het nu net, maar als dit op meerdere pc's gebeurt moet er echt iets mis zijn. De dingen die Bojcha zegt kloppen wel, met name dat met die M-waarde en het aanzetten van "Synchronize to output" (wat wel standaard aanstaat). Zowel die geluidskaarten als de pc's als Windows 10 moeten gewoon prima werken.

Ik heb meer info nodig:
- Hoe hoog staan de buffer-settings?
- Gebruik je dezelfde sound card voor input en output? Of bijv. iets als Virtual Audio Cable of VAC? Of een stream?
- Gebruik je Wasapi, Kernel Streaming, DirectSound, MME en/of ASIO? Geef svp. even de exacte input- en output-settings.
- Wat gebeurt er met de buffer-vulling van de output? Die zou vast in het midden moeten staan. Als 'ie langzaam oploopt of leegloopt dan is dat de oorzaak (maar met dezelfde sound card voor input en output kan dat eigenlijk niet).
- Welke Stereo Tool versie? En toch maar even, wat geeft Stereo Tool aan als CPU load onder Configuration -> CPU & Latency? Lijkt me raar als dat op al die pc's fout gaat maar toch..


Top
   
PostPosted: Sat Jan 05, 2019 1:44 am 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3386
Quote:
Ik vraag hier fatsoenlijk wat in het Nederlands en ik krijg antwoorden wat ik moet doen wat ik al gedaan heb en ook nog in het Engels.
Omdat ik niet zo goed Engels kan heb ik het shit genoemd, dit betekend toch onzin?
En het antwoord hierboven slaat helemaal nergens op, Bojcha mag zich diep schamen!
We zitten hier toch in het Nederlandstalig Forum? dus graag alleen Nederlandse reacties zodat we het netjes kunnen houden.
I don't realy care if you hate english language or just some patriotic thing. Would you feel better to write you in dutch? You can always use google.translate, like i do. It asks for few seconds of time. You already wasted much more to solve your problem and still wasting.
So i am ashamed? Me, that just want to help you?

Leave all that crap aside. I would accept any help on your place.

_________________
control point


Top
   
PostPosted: Sat Jan 05, 2019 5:09 pm 
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2018 11:35 pm
Posts: 4
De problemen zijn opgelost, deze werden veroorzaakt door de Emu 0204
Het draait nu op een OptiPlex 7010 met een Intel Core i5-3470 op Win7 zonder problemen (ook met de zwaarste presets)
De geluidskaart is gewoon intern (Realtek+ Asio4all) MPX uit en met de buffer op 0.0020 sec en Stereotool 9.21
Bedankt voor de reacties.

_________________
https://geheimezender.com


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited