All times are UTC+02:00




Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2729 Next
Author Message
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 10:06 am 

Joined: Sat Nov 10, 2012 2:16 am
Posts: 45
Location: Australia
Hi Hans

Just saw this come up on a Prod machine running v9.00
Attachment:
ST v9.00 Prod NAN Error.JPG
ST v9.00 Prod NAN Error.JPG [ 22.87 KiB | Viewed 465 times ]
I clicked and ignored it, but after 10-15mins it came back with same error and locked up ST GUI totally?
Unfortunately I was not around when it came back the second time and it took the station off air until I restarted the box.

Rossco


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 10:14 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9471
Quote:
One quick question regarding Multipath control:

How much is the reasonable amount in degrees?
90° seems a little bit too much for my ears.

Thank you!
Too much? Setting it to 180 does nothing - the default is 60 degrees and that appears to be a good value (too high = more phase cancellation on mono reception).


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 10:18 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9471
Quote:
Hi Hans

Just saw this come up on a Prod machine running v9.00

ST v9.00 Prod NAN Error.JPG

I clicked and ignored it, but after 10-15mins it came back with same error and locked up ST GUI totally?
Unfortunately I was not around when it came back the second time and it took the station off air until I restarted the box.

Rossco
Ow. That's not normal (a NAN usually has no effect, at the worst a short glitch). BUT, I think I don't protect against NAN's anymore in my scope drawing code which might explain the hangup. I'll look into that immediately now.

This is in the input stage. I have never before seen NANs in the input stage...

Questions:
- Which version is this, stand alone, plugin?
- Do you have the 2nd sound card ("SCA input") enabled?
- Are you using tilt correction on the input?
- Are you using resampling on the input?

Edit: NAN protection is still there (implemented differently from before, but it's there). I'm going to insert NAN's myself and see what happens.


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 10:34 am 

Joined: Mon Dec 12, 2011 5:02 pm
Posts: 50
Quote:
Quote:
One quick question regarding Multipath control:

How much is the reasonable amount in degrees?
90° seems a little bit too much for my ears.

Thank you!
Too much? Setting it to 180 does nothing - the default is 60 degrees and that appears to be a good value (too high = more phase cancellation on mono reception).
Sorry i meant 60° At this value there is not enough stereo separation, I think.
That's why I asked if i could turn it up to 90° and still get good results.
Of course I don't mean to crank it up to 180° :)


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 11:05 am 

Joined: Sat Nov 10, 2012 2:16 am
Posts: 45
Location: Australia
Quote:
Questions:
- Which version is this, stand alone, plugin?
- Do you have the 2nd sound card ("SCA input") enabled?
- Are you using tilt correction on the input?
- Are you using resampling on the input?
Apologies for not supplying more info earlier. I wanted to log it and add to it when I got home....

- This is v9.00 64 Bit Standalone
- Using ASIO drivers for Audinate DANTE DVS for Input, Normal Output, LQLL Output. Using soundcard output for MPX. Have never encountered the error before.
- No Tilt Correction enabled.
- No Resampling on the input.

Regards

Rossco


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 11:51 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9471
Quote:
Quote:
Questions:
- Which version is this, stand alone, plugin?
- Do you have the 2nd sound card ("SCA input") enabled?
- Are you using tilt correction on the input?
- Are you using resampling on the input?
Apologies for not supplying more info earlier. I wanted to log it and add to it when I got home....

- This is v9.00 64 Bit Standalone
- Using ASIO drivers for Audinate DANTE DVS for Input, Normal Output, LQLL Output. Using soundcard output for MPX. Have never encountered the error before.
- No Tilt Correction enabled.
- No Resampling on the input.

Regards

Rossco
I found and fixed something that might have caused the lockup.

That doesn't explain the NAN itself yet though. I looked up Dante and - according to the first link I found - their format is 32 bit int. Which can't contain NAN's (if their format was floats it could!). What sample rate are you running at? Do you have "Ignore high frequencies" enabled?


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 12:28 pm 

Joined: Sat Nov 10, 2012 2:16 am
Posts: 45
Location: Australia
Quote:
What sample rate are you running at? Do you have "Ignore high frequencies" enabled?
Running 48k (DANTE default). Ignore High Frequencies is enabled.

Rossco


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 12:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Mar 17, 2008 1:40 am
Posts: 9471
Quote:
Quote:
Quote:
One quick question regarding Multipath control:

How much is the reasonable amount in degrees?
90° seems a little bit too much for my ears.

Thank you!
Too much? Setting it to 180 does nothing - the default is 60 degrees and that appears to be a good value (too high = more phase cancellation on mono reception).
Sorry i meant 60° At this value there is not enough stereo separation, I think.
That's why I asked if i could turn it up to 90° and still get good results.
Of course I don't mean to crank it up to 180° :)
Keep it under 90. Under, not at.


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 9:51 pm 

Joined: Sun Jun 17, 2018 10:12 am
Posts: 4
Hi, Hans! Will you add in 9's version?

- RDS RT end with hex code 0D (Carriage Return) instead of padding with spaces, then stop sending - faster and no unnecessary scrolling.


Top
   
 
 Post subject: Re: Stereo Tool 9.00
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 10:17 pm 

Joined: Tue Jun 26, 2012 10:18 am
Posts: 36
There's still something off with the Dutch Moose preset. The bass we talked about earlier is steady now but overall there are loud volume spikes. I'm talking about perhaps coming from a very quiet section to a very loud one, it's too slow to bring the volume back down or the other way around.

One good example is the very beginning of the song Amorphis - Message in the Amber. The song starts heavy and loud and already one second into the song the preset has a very noticeable and abrupt volume change. It goes from loud to soft, too slowly I think, so it's a very annoying effect.

Attached is a sample audio from a .flac source processed with WatchCat using the latest Dutch Moose preset. Also a picture from Audacity where you can see the spike at the beginning.


Attachments:
Message in the Amber.zip [251.01 KiB]
Downloaded 14 times
ST.JPG
ST.JPG [ 141.07 KiB | Viewed 306 times ]


Last edited by jez on Wed Jul 18, 2018 10:33 pm, edited 1 time in total.
Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2729 Next

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited