All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: StudioOne HD
PostPosted: Wed Jul 03, 2019 9:48 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3431
StudioOne HD
Attachment:
StudioOne_v00.03_HD.sts [350.18 KiB]
Downloaded 214 times

_________________
control point


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD
PostPosted: Wed Jul 03, 2019 10:48 pm 

Joined: Tue Mar 10, 2015 9:03 pm
Posts: 131
Location: Utah, USA
As usual, it sounds fantastic... Couple questions..

Why 39Hz for HPF? Seems a bit high for full bass reproduction.

Why not enable "Optimize audio for lossy compression (clean), under Limiting & Clipping?

Also, I noticed Declipper had neither Input is analog or resampled, or input can be compressed enabled. I've seen both or at least "compressed" being on in most presets.

_________________
America's Country
Hot Country Hits!


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD
PostPosted: Wed Jul 03, 2019 11:37 pm 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3431
Quote:
As usual, it sounds fantastic... Couple questions..

Why 39Hz for HPF? Seems a bit high for full bass reproduction.
Why not enable "Optimize audio for lossy compression (clean), under Limiting & Clipping?
Also, I noticed Declipper had neither Input is analog or resampled, or input can be compressed enabled. I've seen both or at least "compressed" being on in most presets.
- 39Hz, you need to read explenation from Hans about new HPF. I didn't understand it actually at all. So, 39 it's around 29-31 really.
- Preset already uses limiter not clipper. Also that feature is not good.. it messes final bass peek level and other things.
- Well, i always count for perfect input, even in full analog chain. That's why we have input tilt correction (input section) But it can be ON for sure.

_________________
control point


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD
PostPosted: Sat Jul 06, 2019 5:31 pm 

Joined: Wed Jun 03, 2015 7:03 pm
Posts: 36
0.03 Very nice sound!!!


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD
PostPosted: Tue Jul 09, 2019 5:02 pm 

Joined: Mon Jul 08, 2019 8:37 pm
Posts: 1
Hi Bojcha,

Sounds very good, 2 questions for you - How come you use the legacy AGC? And what would be the best way to make this work for FM? Add some clipping, change the LPF to 15khz?

Many Thanks


Top
   
 Post subject: Re: StudioOne HD
PostPosted: Wed Jul 10, 2019 1:44 am 
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 2:56 pm
Posts: 3431
Quote:
Hi Bojcha,
Sounds very good, 2 questions for you - How come you use the legacy AGC? And what would be the best way to make this work for FM? Add some clipping, change the LPF to 15khz?
Many Thanks
Enable FM, rise clipper till you happy.

_________________
control point


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited